Onderzoeksresultaten ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’

update 7-3-2022

De eerste vijf publicaties die voortkomen uit het onderzoeksprogramma, Over de grens, Sporen van betekenis, Een kwaad geweten, Van Rij en Stam en Diplomatie en geweld, zijn nu gratis (open access) te lezen. Ga daarvoor via bovenstaande links naar de pagina van het boek en druk daar op de knop ‘download op open access platform’. U kunt de boeken online lezen of als PDF downloaden. De Engelse vertaling van Over de grens, Beyond the Pale, is ook via deze weg digitaal beschikbaar.

De overige boeken zullen na publicatie ook via open access gratis te lezen zijn. Houd voor de verschijningsdata en de links naar de open access boeken de website van Amsterdam University Press in de gaten. De boeken blijven uiteraard ook in gedrukte versie beschikbaar.

update 17-2-2022

De presentatie heeft inmiddels plaatsgevonden en de volledige livestream van de presentatie van ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’ is nu in drie delen hier terug te kijken. Op de website van de Onderzoeksprogramma kunt u meer lezen over de onderzoeksresultaten. U kunt nog steeds uw vragen mailen naar [email protected]

Op de website van de Rijksoverheid kunt u de eerste reactie van de Minister President Mark Rutte nalezen.

Het contactpunt van Pelita blijft tijdens kantooruren bereikbaar via 088-3305111 of via [email protected]

Het Veteranenloket van het Nederlands Veteraneninstituut blijft bereikbaar via 088-3340000 of [email protected] 

Onderzoeksresultaten ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’

Op donderdag 17 februari worden de resultaten van het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950 gepresenteerd. De presentatie  is voor iedereen te volgen via een livestream. De presentatie begint om 9:00 uur en eindigt rond 12:00 uur. Tijdens de uitzending zullen de onderzoekers een aantal vragen van kijkers beantwoorden. Heeft u een vraag voor de onderzoekers? Mail deze dan tijdens de uitzending naar [email protected]. Meer informatie over het programma vindt u op de website van het NIOD

Stichting Pelita, ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld en het Nederlands Veteraneninstituut starten met een speciaal begeleidingsprogramma voor betrokkenen, hun naasten en nazaten voor wie de uitkomsten van dit onderzoek veel kan losmaken. In de komende maanden gaat Pelita overal in het land regionale bijeenkomsten organiseren waarin ruimte is voor dialoog en individuele aandacht. Ook heeft men bij Pelita een speciaal contactpunt ingericht, bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor naar aanleiding van de resultaten van dit dekolonisatieonderzoek. Dit contactpunt is tijdens kantooruren bereikbaar via 088-3305111 of via [email protected].

Veteranen kunnen ook contact opnemen met het Veteranenloket via 088-3340000 of [email protected]