In de hal ligt tevens een Erelijst van Gevallenen 1940 – 1945, opgesteld in opdracht van de regering door het NIOD (nu het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies). Op 4 mei 1960 werd de lijst door koningin Juliana aan de Staten-Generaal aangeboden.
De lijst bevat 18.000 namen van gevallenen uit het verzet en zij die als militair of opvarende van de koopvaardij waar ook ter wereld tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven hebben gelaten. Dat geldt dus ook voor hen die zijn gevallen tijdens de Japanse bezetting (de zo genoemde Indische Groep). Elke dag wordt een bladzijde omgeslagen, waardoor de personalia van 24 gevallenen zichtbaar zijn.
In de muur van de hal kan men in een alfabetisch register de naam van de opgenomen personen naslaan. Sinds 4 mei 2010 is de Erelijst ook digitaal beschikbaar via www.erelijst.nl.
De Erelijst is een nationaal monument. Er worden geregeld kransen gelegd door delegaties van buitenlandse parlementen en regeringen. Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, legt de voorzitter van de Tweede Kamer in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Staten-Generaal en betrokken organisaties een krans bij de Erelijst.