Herdenkingssymbool Melati

Al meer dan 50.000 mensen dragen een Melati

De Jasmijn: een symbool van respect, betrokkenheid en medeleven.

De Melati is een typisch Indische bloem. Een bloem die voorkomt in Indonesië, maar in Nederland maar moeilijk kan gedijen. De bloem symboliseert tegelijk het leven en haar schoonheid maar ook het geestenrijk en de dood. Zoals de geur een lang vergeten herinnering kan oproepen, zo staat de afbeelding van deze bloem symbool voor het niet-vergeten. Het niet vergeten van een gedeeld verleden, dat een veilige plaats moet krijgen in onze harten.

Melati speld bestellen
Hedwig en Monique Klemann dragen de melati

Melati speld

Voor miljoenen mensen was de Tweede Wereldoorlog 78 jaar geleden in Nederlands-Indië in mei nog niet voorbij. Zij moesten nog volhouden tot 15 augustus.

Als teken van respect, betrokkenheid en medeleven dragen wij van 5 mei tot 15 augustus iedere dag de Melati, de Indische jasmijn. U ook?

Sinds 2015 wordt door duizenden mensen de Melati gedragen. Naast de reverspin hebben we ook een magneetvariant en zilveren hangers, oorbellen en manchetknopen.

Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin
Melati Pin

Melati pin, Melati speld, Melati hanger en Melati manchetknopen

U kunt de Melati als revers-pin of magneetuitvoering per 5 stuks bestellen. Daarnaast zijn er ook nog een zilveren hangers, manchetknopen en oorbellen. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie, of plaats ze meteen in de winkelmand (link is zichtbaar als u uw muis op de afbeelding plaatst).

Melati speld bestellen

Melati speld bestellen (magneetuitvoering)

Melati hanger bestellen

Melati zilveren manchetknopen bestellen

Zijden Melati stropdas bestellen

Melati zilveren oorbellen bestellen

Door de Melati te bestellen laat u zien dat u herinnert en herdenkt!

Melati speld voor jong en oud

Geef de traditie door

Er zijn twee werkbladen beschikbaar om zelf of samen met kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes een papieren Melati te maken. Vertel tijdens het knutselen je Indische familieverhaal en geef de traditie door.

Er is keuze tussen een wensbloem en een windbloem. Zet de Melati Wensbloem in elkaar, schrijf er een mooie wens op en geef ‘m aan iemand cadeau. Of zet de Melati Windbloem in beweging door er tegen te blazen.

Melati wensbloem

Melati wensbloem
Download

Melati windbloem

Melati windbloem
Download