Zilveren Melati hanger

79,50

Wegens zeer groot succes is de zilveren melati hanger op dit moment uitverkocht. Het zal enkele weken duren voordat wij weer nieuwe zilveren melati hangers in voorraad hebben. 

Deze volledig zilveren hanger is in opdracht van Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 gemaakt in Nederland door edelsmid Emile Estourgie.

Beschikbaar via nabestelling

Category:

De melati wordt in Nederland door een Edelsmid met de hand gemaakt. Dit is een tijdrovend proces. De melati’s worden verstuurd in volgorde van bestelling. Op dit moment stijgt het aantal bestellingen sneller dan de Edelsmid kan aanleveren. Excuus voor dit ongemak.

Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag herdenken we ieder jaar bij het Indisch Monument in Den Haag álle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan. Op én rondom 15 augustus wordt er tijdens herdenkingen door het hele land stil gestaan bij deze gedeelde geschiedenis. De Melati, de Indische jasmijn, wordt dan gedragen als symbool van respect, betrokkenheid en medeleven.

 

 

 

 

Melati

18 mm

Eerste gehalte zilver

ag 925

Collier

Schakel Jasseron van 45 cm met carabijnhaak