Spekkoek

Spekkoek - doe je mee?

Spekkoek

Heel (Indisch) Holland bakt spekkoek

Wie uit een Indische familie komt, heeft er vast wel eentje. Zo’n toko waar je speciaal voor omrijdt omdat ze daar de lekkerste spekkoek hebben. Of anders is er wel een herinnering aan die Indische tante die urenlang op een krukje voor een loeihete oven zat om haar eigen spekkoek te bakken. Zelf spekkoek bakken vergt engelengeduld, want een spekkoek wordt laagje voor laagje gebakken, dan wit, dan bruin, dan wit, dan bruin om en om.

Bij elke spekkoek hoort een verhaal. Over die lieve tante of oma. Over het geheime familierecept. Over de enorme hoeveelheden roomboter en eieren die erin gaan. Over de herinneringen die de smaak oproept. Over een onvergetelijk bezoek aan de pasar. Over de bijzondere betekenis die spekkoek inmiddels voor heel veel Indische families heeft. Over spekkoek valt zo veel te vertellen.

Speciaal voor iedereen met zo’n verhaal organiseert Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 een heuse spekkoekwedstrijd.

Wie kan de lekkerste spekkoek bakken en welk bijzonder verhaal hoort daarbij?

Stuur een e-mail naar met jouw verhaal uiterlijk 19 juni naar [email protected]

De beste inzenders worden uitgenodigd om op zaterdagmiddag 25 juni in de nieuwe boekhandel van Moesson aan het Noordeinde 122 in Den Haag hun spekkoek te komen laten proeven door een driekoppige jury. De juryleden worden de komende weken via de sociale mediakanalen van Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 bekendgemaakt.

Er zijn twee categorieën:

  1. Toko’s
  2. Thuisbakkers

Wil je meedoen? Stuur dan een mail met je verhaal naar [email protected]. Je kunt inzenden tot 19 juni. Wie wordt geselecteerd ontvangt een uitnodiging voor 25 juni met de tijd waarop je wordt verwacht. Succes met het insturen!

 

Spekkoek met een verhaal