Indische Generatietafel op 15 augustus

Generatietafel

Indische Generatietafel op 15 augustus

Indische Generatietafel op 15 augustus

 

Op 15 augustus organiseert onze jongerenafdeling ‘Jong 1508’ de Indische Generatietafel, een bijzonder evenement dat plaatsvindt vanaf 15.00 in het prachtige Leonardo Hotel, op loopafstand van het Indisch Monument. Dit is een unieke kans om deel te nemen aan een waardevolle dialoog, waar verschillende generaties, jong en oud, met elkaar in gesprek gaan.

 

Wat is de Indische Generatietafel?

Het doel van de Indische Generatietafel is om via boeiende gesprekken meer verbinding te creëren. De tafels bieden een veilige omgeving waar serieuze onderwerpen, zoals het trauma van de Japanse bezetting, de repatriëring en het Indische zwijgen, worden afgewisseld met luchtigere gesprekken, zoals het uitwisselen van dierbare familierecepten. Het delen van deze verhalen is van onschatbare waarde om ons verleden levend te houden en elkaar beter te begrijpen.

 

Waarom deelnemen aan de Indische Generatietafel?

Voor de eerste generatie is dit een kostbaar moment om hun verhalen te delen en hun ervaringen met ons te delen. De tweede generatie kan zich herkennen in de verhalen en de derde generatie krijgt de gelegenheid om hun familiegeschiedenis te ontdekken. Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om deze waardevolle verhalen te blijven delen en koesteren, zodat we samen kunnen groeien als een sterke en verbonden Indische gemeenschap.

 

Hoe werkt het?

Op de dag zelf zijn er meerdere tafels opgesteld, waarbij circa 10 mensen per tafel, onder begeleiding van onze ervaren moderators, met elkaar in gesprek gaan. Dit intieme karakter zorgt voor een onvergetelijke ervaring en een gevoel van saamhorigheid.

 

Hoe kunt u deelnemen?

Heeft u of kent u iemand die zich bezighoudt met zijn of haar roots in voormalig Nederlands-Indië en graag het verhaal van hun familiegeschiedenis wil delen? Geef uzelf of hen dan op! Wees er snel bij, want er is plaats voor slechts 45 deelnemers. Meld u vóór 10 augustus aan via [email protected] en verzeker uzelf van een plek aan onze tafel.

 

De belangrijke details op een rijtje:

Datum: 15 augustus

Tijdstip: 15.00 – 17.00

Locatie: Leonardo Hotel, op loopafstand van het Indisch Monument

Gespreksonderwerpen: Trauma van de Japanse bezetting, repatriëring, Indische zwijgen en meer

Voor wie: 1e, 2e, 3e, 4e generatie – kom met elkaar in gesprek!

Aanmelden via: [email protected] (vóór 10 augustus)

Kosten: Geheel kosteloos!