Jongeren gezocht voor Programma “Samen eten”

Jongeren gezocht voor Programma “Samen eten”

De Nationale Herdenking 15 augustus 1945 is één van drie Nationale Herdenkingen die wij kennen in Nederland. Op deze dag staan we stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. We herdenken 15 augustus alle slachtoffers van de oorlog in Zuidoost-Azië en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Op 15 augustus zendt de Stichting via Social Media een programma uit vanuit het Wereldmuseum van 14:30-16:00 uur met het hoofdthema ‘Samen eten’. De jongeren zullen onder leiding van Vanja van Leeden en filosoof Justin Waerts het gerecht Nasi Bungkus maken en gaan met elkaar in gesprek over de betekenis van de herdenken en herinneren.

Profiel

Ben jij wie wij zoeken?
– Je bent 13 t/m 15 jaar oud.
– Je woont het liefst in de buurt van Rotterdam of Den Haag.
– Je hebt een eigen (familie)verhaal. Bijvoorbeeld over de oorlog in Nederlands-Indië, of wat het betekende voor jou en je familie.
– Je bent creatief en kan je verhaal aanvullen met een lied, gedicht, schilderij, rap, theaterstuk of op een andere creatieve manier jouw (familie)verhaal delen.
– Je vindt het leuk om met leeftijdsgenoten en een gespreksleider te praten over thema’s rondom de herdenking.
– Je bent iemand die het leuk vindt om voor de camera te staan.

Ben jij iemand waar dit voor op het lijf geschreven is? Stuur dan snel een mail naar [email protected]  met de volgende gegevens:

  • Naam, woonplaats en leeftijd
  • Een foto
  • Wat zou je graag willen vertellen over de herdenking? En met welk creatief talent zou je dat verhaal willen versterken?

Praktisch:
– De opname is overdag op 4 augustus in het Wereldmuseum in Rotterdam.
– Helaas kan je niemand meenemen in de opnamestudio, maar is er in het museum ruimte om te wachten.
– Deadline voor aanmelden is maandag 27 juli om 12:00 uur.
– We nemen uiterlijk 29 juli contact met je op.


We hopen je aanmelding snel te kunnen zien!