#degeestoverwint | Wesley Nuis & Herman Nuis

DE GEEST OVERWINT I Wesley Nuis en Herman Nuis Wesley Nuis (1985) vertelt samen met zijn oom Herman (1932) over wat 15 augustus voor hen betekent. Al vanaf Wesley kon lopen, maken zij samen muziek. Samen treden zij op tijdens het Middagprogramma van de Nationale Herdenking 15 augustus.

Het thema van 2018 is De Geest Overwint en is een ode aan de veerkracht van een generatie die de mentale kracht had om op te staan tegen onvrijheid en geweld. Het doorzettingsvermogen om de drastische gevolgen te dragen en een betere toekomst te vormen voor volgende generaties. Een ode aan dat wat ons tot de dag vandaag verbindt – de overstijgende kracht van de menselijke geest.

Op 15 augustus 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Jaarlijks herdenkt Nederland alle slachtoffers van de Japanse bezetting.

Camera en montage I Jeremy Flohr (Yellow Bird Projects)
Interview I Suzanne Rastovac
Music I Wesley Nuis (guitar arrangement)

De productie van deze film is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds. 15augustus1945.nl Facebook: Nationale Indiëherdenking

Instagram @indieherdenking #ikherdenk #degeestoverwint