Herdenking Birma Siam en Pakan Baru Spoorweg

Herdenking Birma Siam en Pakan Baru Spoorweg

Op zaterdag 29 augustus om 14.00 uur zal de herdenking Birma Siam en Pakan Baru Spoorweg plaatsvinden.
De herdenking is echter niet te bezoeken, maar alleen live te volgen op internet via onderstaande link.
Bronbeek is ook een verzorgingshuis en heeft daarom haar eigen verantwoordelijkheid in wie er wel en niet op het landgoed wordt toegelaten. Op last van de Commandant is het landgoed niet toegankelijk. Dit betekent dat de herdenking gehouden zal worden zonder genodigden en zonder bezoekers. Op de herdenkingsdag zijn de hekken gesloten en ook de Kumpulan is dicht. Het heeft geen zin naar Arnhem af te reizen. Wel zullen het SHBSS-bestuur en de vrijwilligers aanwezig zijn. Ook hebben 5 veteranen aangegeven aanwezig te willen zijn.
Het thema van de herdenking was “samen zijn” en dat heeft het bestuur bewust zo gelaten. Juist in deze tijd is het belangrijk met elkaar verbonden te blijven. U kunt op de herdenkingsdag op twee manieren daaraan deelnemen.
Bij de start van het programma zal de voorzitter van SHBSS een kaars aansteken bij het monument en hij zal vragen aan de vrijwilligers op het landgoed en de mensen thuis om hetzelfde te doen. Houd u dus een kaarsje bij de hand.
U kunt deelnemen door een bloemenhulde te laten bezorgen bij het monument. U kunt dat doen door uiterlijk maandag 24 augustus bij Beekhuizen Bloembinders in Velp een boeket of bloemstuk te bestellen voor vrijdag 28 of zaterdag 29 augustus, op adres van Bronbeek (6824 MB nummer 147) en onder vermelding van SHBSS-herdenking.
Het landgoed is afgesloten en zeer beperkt toegankelijk. Bronbeek heeft gevraagd om voor het leveren van bloemen zoveel mogelijk gebruik te maken van één bloemist.
Zie voor meer informatie de website van SHBSS

U kunt de uitzending zien via Youtube