Vilten melati doe-het-zelf-kit

2,95

Ieder jaar worden er tijdens de Nationale Herdenking op 15 augustus in Den Haag en tijdens de herdenkingen op Bronbeek Melatikransen gelegd. Zo’n 1000 bijdragen vormen één krans en iedereen die dat wil kan een bijdrage leveren aan zo’n gezamenlijke krans.  De kransen worden door Joost Schaberg samengesteld. Wie mee wil doen kan een melati doe-het-zelf- kit bestellen en de gemaakte melati’s retourneren in de bijgevoegde antwoordenvelop naar Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945, Sophialaan 10 2514 JR Den Haag.

In 2023 werd er voor het eerst ook een krans gelegd op het ereveld Loenen. In 2024 hopen we ook een krans te kunnen leggen op een van de erevelden in Indonesië.

Inhoud pakket:

*A4 lapje vilt

*garen

*vulling

*1 naald

*6 spelden

*patroonblad

*werkinstructie

*retourenvelop met postzegel

Uw bestelling wordt binnen 3 werkdagen door onze vrijwilligers op de post gedaan.

 

 

 

 

275 op voorraad

SKU: vmk Category:

Via de instructievideo en begeleidende brief wordt uitgelegd hoe u de witte vilten Melati maakt. Alle materialen voor het maken van drie Melati’s worden opgestuurd. De vilten Melati’s kunt u terugsturen naar:

Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945

Sophialaan 10

2514JR Den Haag

Het patroonblad vindt u in het pakket en kunt u ook downloaden.

Patroonblad downloaden

Het maken van dit handwerkje is heel toegankelijk, dus ook oudere mensen en mensen met weinig handwerkervaring kunnen meedoen. Het is bovendien een middel om samen in kleine groepjes melati’s te maken en ondertussen samen van gedachten te wisselen over verhalen uit het verleden. Herdenk thuis en ben in gedachten verbonden met elkaar.

Melati

10 mm

1ste gehalte

AG 25

Afwerking

Mat gecombineerd met hoogglans.