De Geest Overwint – 75 jaar 15 augustus

14,95

Jubileumboek 75 jaar 15 augustus.

Uw bestelling wordt binnen 3 tot 5 werkdagen door onze vrijwilligers op de post gedaan.

 

Category:

Met de capitulatie van Japan eindigde op 15 augustus 1945 de Tweede Wereldoorlog binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op die dag worden sinds 1988 jaarlijks bij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

 

De belangstelling voor de Nationale Herdenking op 15 augustus blijft groeien, ook na 75 jaar. Nieuwe generaties ontdekken de sporen van het leed dat de oorlog ook in hun familie getrokken heeft. De oorlogservaringen in Azië, de grootschalige ontheemding en de kille ontvangst in Nederland is lang verzwegen en niet gehoord, maar worden inmiddels steeds meer gedeeld en omarmd. Ook de herwonnen kracht en de grote bijdrage van de oorlogsgeneratie aan de Wederopbouw van Nederland krijgt terecht aandacht.

 

Deze verhalen klinken door in de voordrachten die op de herdenkingen in Den Haag zijn uitgesproken en de liederen die worden gezongen. Een selectie is gebundeld in De Geest Overwint. 75 jaar 15 augustus. Het zijn verhalen die het verdienen om verteld te worden. Niet alleen voor de twee miljoen Nederlanders met een achtergrond in Nederlands-Indië, maar voor alle Nederlanders. Het is onze gedeelde geschiedenis.

 

ISBN

ISBN 9789460220180

Taal

Nederlands

Bindwijze

Hardback

Pagina's

208

Publicatiejaar

2020

Illustraties

Meer dan 100 illustraties, waarvan ruim 50 ingekleurde historische foto's