VCL Adoptieschool

In het kader van het ‘Adoptieplan Monumenten’ heeft het Vrijzinnig Christelijk Lyceum aan de van Stolkweg in Den Haag zowel het Indisch Monument als de Plaquette op het Binnenhof geadopteerd.

Dat betekent in de eerste plaats dat leerlingen van deze school kennisnemen van de gebeurtenissen waaraan de monumenten willen herinneren en voor wie zij zijn opgericht.

In de tweede plaats helpen de leerlingen de Stichting bij de verspreiding van de geschiedenis van de oorlog en het uitdragen van de gedachte ‘nooit meer oorlog’.

 

Elk jaar op 15 augustus zijn de leerlingen daarnaast behulpzaam bij de kranslegging en het hijsen van de vlag. Ook vertelt een leerling van het VCL wat de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de herdenking daarvan voor hem of haar betekent.

Het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum (afgekort VCL) is een school voor havo, atheneum en gymnasium. ‘Ik denk zelf’ – is het motto van het VCL. Op het VCL vinden we het belangrijk dat leerlingen hun eigen mening vormen. Dat ze ideeën ontwikkelen en uitvinden wat ze waard zijn. Het VCL geeft leerlingen ruimte om zich te ontplooien. Leerlingen ontdekken bij ons wat waardevol is, voor zichzelf, maar ook voor anderen

VCL