Overige erevelden

De traditie om in lustrumjaren op alle erevelden in Azië namens de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 kransen te leggen, is ook in 2015 voortgezet. Diplomatieke vertegenwoordigers en de Oorlogsgravenstichting verlenen hierbij medewerking. Naast kransen op alle erevelden in Indonesië werden kransen gelegd in Thailand op de erevelden Don Ruk en Chung Kai te Kanchanaburi, het Kranji War Memorial in Singapore, het Thanbyuzayat War Cemetry in Myanmar en Perth Australië. De defensieattaché te Tokio legde de krans bij het Yokohama War Cemetry en het Kruismonument te Mizumaki. Bij de afzonderlijke erevelden zijn de tot nu toe beschikbare foto’s opgenomen.

Kranji te Singapore

Op dit ereveld liggen gesneuvelden uit de oorlog en omgekomen krijgsgevangenen uit de krijgsgevangenkampen Changi en Kranji. Er liggen 19 Nederlanders begraven. Het ereveld is aangelegd en wordt beheerd door de Commonwealth War Graves Commission (CWGC).

Overige herdenkingen & erevelden

Costa Blanca in Spanje.

Jaarlijks op 15 augustus houdt ook de Nederlands-Indische gemeenschap de Indië Herdenking in kerkgebouw Het Anker te Benidorm.