Uitnodiging Indische Dialogen

UITNODIGING INDISCHE DIALOGEN – 20 APRIL EN 19 MEI 2022

Wij gaan graag met jou in gesprek over onderwerpen die wij beide belangrijk vinden. Daarom nodigen we je namens de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 uit voor Indische Dialogen: twee bijeenkomsten waarin we met elkaar praten over herdenken en herinneren.


Wat

Twee bijeenkomsten waarin wordt gepraat over het hoe, wat & waarom van de jaarlijkse Nationale herdenking op 15 augustus.
Sessie 1: wat en waarom herdenken (nadruk op persoonlijk verhaal, waarom herdenk jij)
Sessie 2: hoe herdenken (nadruk op aanbevelingen voor de toekomst, hoe doen we het nu en wat vind je daarvan?)


Wanneer

Woe 20 april en don 19 mei, van 19:30 tot 22.00 uur.

Vanzelfsprekend hebben we lekkere Indische hapjes.

Waar
Museum Sophiahof, Den Haag.


Wie

Voor mensen van 20-35 jaar, met wortels in de Indonesische archipel en/of een bijzondere interesse in deze geschiedenis.

Waarom

– Wij willen als stichting dat de herdenking actueel blijft voor een nieuwe generatie en horen daarom graag jouw mening.

– Ook hopen we nieuw talent te ontdekken. Mensen die bijvoorbeeld een rol zouden kunnen spelen in de organisatie van de herdenking.
– We zoeken ambassadeurs die door hun persoonlijke verhaal te vertellen en te delen, ook hun eigen achterban aanspreken. Inspirerende generatiegenoten en boegbeelden voor de jongere doelgroep betrekken en de herdenking actueel houden.


Hoe
– We gaan in gesprek met elkaar, onder begeleiding van Justin Waerts.

– Het liefst zien we je bij beide avonden.

– Na de bijeenkomsten worden er in korte video’s individuele portretten gemaakt door Gado Gado Film, over jouw persoonlijke verhaal. Dit is niet verplicht, je kunt bij je aanmelding aangeven of je hiervoor openstaat.

Aanmelden

Interesse? Meld je hier gratis aan.

Eerst meer weten voordat je je aanmeldt? Mail dan naar [email protected], projectleider bij de Nationale Herdenking.

We zien je graag!

Donateur worden?

Stichting Herdenking 15 augustus ontvangt financiële steun van het ministerie van VWS. Daarnaast kan de Stichting uw steun goed gebruiken! Momenteel heeft de Stichting circa 1.800 donateurs.

Word donateur