Andere monumenten in Nederland & buitenland

Ereveld Menteng Pulo (Jakarta)

Op ereveld Menteng Pulo zijn slachtoffers begraven die zijn omgekomen in de Japanse kampen en Nederlandse militairen die tijdens de politionele acties om het leven zijn gekomen. Op het ereveld liggen de stoffelijke resten van 3919 Nederlanders. Ook staat er een monument ‘7 December Divisie’, met daarop de tekst: ‘Onze eenheid is bevestigd door ons gezamelijk lijden’. Naast het monument herbergt het ereveld ook de Simultaankerk, een kerk opgetrokken uit wit baksteen met een 22 meter hoge toren, en het Columbarium; een galerij van nissen met 754 urnen met asresten van Nederlandse krijgsgevangenen.
Volgens gegevens van het Ministerie van Defensie sneuvelden in Indonesië 683 militairen van de Eerste Divisie “7 December”. De meesten liggen begraven op het ereveld. Elk jaar vindt rond 7 december een herdenking plaats van deze gesneuvelden in Schaarsbergen.

 

Meer informatie

Locatie

Jl. Menteng Pulo RT.003/ RW.012, Menteng Dalam, Tebet, RT.4/RW.12, Menteng Dalam, Kec. Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12870, Indonesia

Tekst op monument

Deze eenheid is bevestigd door ons gezamenlijk lijden

Bron afbeelding

7decembervisie.nl

Date

16 januari 2020

Category

Azië